Zangers en pianist Nationale Opera

De Nederlandse tenor Thomas de Bruijn studeerde bij Hubert Delamboye. De Bruijn heeft gewerkt met o.a. Christophe Rousset, Pierre Audi, Lotte de Beer en Miranda van Kralingen. In 2017 maakte Thomas zijn debuut bij De Nationale Opera met de rol van 2de Ombre D’Inferno in de Madrigalen productie in regie van Pierre Audi. Bij Opera Zuid maakte De Bruijn zijn roldebuut in 2015 met de rol van Le Remondado in een jeugdproductie van de opera Carmen. De afgelopen jaren was hij ook te zien in het ensemble van Opera Zuid. In 2019 zong de Bruijn al de rol van Lyonel in de opera Martha in Schloss Kammeroper Rheinsberg (Duitsland) ,de rol van Tassilo in de operette Gräfin Maritza in het Stadsstheater Zoetermeer en rol van Tamino in een concertante uitvoering van Die Zauberflöte tijdens een festival in Amsterdam. Ook is Thomas regelmatig op het concertpodium te vinden.

Meer informatie: http://www.thomasdebruijn.com

Anna Emelyanova begon haar studie op zeer jeugdige leeftijd op de beroemde Gnessin Staatsmuziekschool in haar geboortestad Moskou. Anna behaalde haar bachelordiploma aan de Russische muziekacademie voor concert- en opera-uitvoering, kamermuziek en zanglerares. Ze zong niet alleen klassieke muziek, ze schreef ook circusmuziek, deed bij muziekstudio’s gastoptredens en trad op met verschillende bands. In 2012 zette Anna haar klassieke zangstudie voort aan het conservatorium van Maastricht.  In 2015 behaalde ze cum laude haar Master in solo- en operazang. Na haar studie werd Anna gevraagd om te zingen voor Opera Zuid en speelde ze een rollen zoals Clorinda, Gilda, Musetta, Susanna, Sophie en Princess Elsbeth. In 2019 maakte Anna haar debuut met de rol van Tatyana in Tsjaikovski’s Jevgeni Eunegin voor de Nederlandse Reisopera. In 2023 zal ze weer optreden in deze productie. Anna geeft ook solo recitals en doet optredens op klassieke muziekfestivals. Ze zingt oratoria, geeft zang- en pianoles en doet nog steeds gastoptredens bij verschillende projecten, inclusief pop- en rockmuziek. 

Meer informatie: https://annaemelianova.com/

De Turkse bariton Bora Balci studeerde in 2010 cum laude af aan het Hacettepe Conservatorium van Ankara. Hij volgde masterclasses o.a. bij Tom Krause (Mozarteum in Salzburg) en Ewa Czermak en zanglessen bij Gokcen Gultek, Mustafa Yurdakul en Eralp Kiyici.

Bora Balci won verschillende prijzen bij zangwedstrijden, waaronder de Grand Prix van de vijfde Halina Halsla Fijalkowska wedstrijd te Wroclaw.

Tijdens de National Young Soloist Competition won hij de 2e prijs waarna hij door Hans Nieuwenhuis uitgenodigd werd in 2011 deel uit te maken van het ensemble van de Opera Studio Nederland. Hij zong er de rollen van Pastore in ‘Orfeo’ (regie Pierre Audi), Masetto in ‘Don Giovanni’ tijdens het 25-jarig bestaan van Het Muziektheater in Amsterdam, Marcello in ‘La Bohème’ en Apollon en Titye in ‘La déscente d’Orphée’. Tijdens de Rotterdamse Operadagen 2012 zong hij in het theaterstuk ‘Figaro Desire Machine’ van Joachim Robbrecht.

Bij de Nederlandse Reisopera vertolkte Bora Balci Bartolo in ‘Figaro in Four Quartets’ en Marcello in ‘La Bohème’, een productie langs de Nederlandse theaters, gevolgd door optredens in Sadler’s Wells Londen en het Dorset Opera Festival 2013. Bij de Nederlandse Reisopera zong Bora Balci vervolgens Fiorello in ‘Il Barbiere di Siviglia’ (regie Laurence Dale) King Melchior in Menotti’s Amahl and the Night Visitors (regie Paul Carr), en de rol van Lancelot in Being Arthur’, een coproductie van de Reisopera en Kameroperahuis.

In 2014 gasteerde hij bij Andcompany&Co Berlijn in de theaterproductie ‘Orpheus in der oberwelt, eine schlepperoper’ in de rol van Orpheus. Deze productie was tevens te zien tijdens een tournee door Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en wint Prix Europa prijs als beste Europese radio-drama.

Bora Balci vervolgt zijn internationale carrière bij Home Opera in Duitsland/Denemarken, de Nationale Opera in Amsterdam en het Prusart Orchestra in Turkije.

Meer informatie: https://www.facebook.com/borabalcibaritone

Ad Broeksteeg is een veelzijdig musicus. Op jonge leeftijd volgde hij pianolessen aan de muziekschool en al na enkele jaren begeleidde hij daar instrumentalisten en zong hij op hoog niveau mee in het kinderkoor. Aan het conservatorium studeerde hij piano, koor-en orkestdirectie. Als pianist is hij een veelgevraagd begeleider en coacht hij vocale solisten in hun voorbereiding op, en uitvoering van lied-, oratorium- en operarepertoire. Als dirigent leidde Ad uiteenlopende concerten met de grote werken voor koor, orkest en solisten. Onder zijn leiding gingen ook al diverse werken in première. Ook leidt hij regelmatig zangersdagen alsmede bijzondere concerten met speciaal samengestelde projectkoren en orkesten. Op operagebied was hij eerst enkele jaren repetitor en kreeg hij zo de smaak van deze kunstvorm te pakken. Ad heeft inmiddels diverse concertante en scenische opera-uitvoeringen geleid. Als repetitor en gastdirigent werkt hij bij Brabant Koor, De Nederlandse Reisopera en De Vlaamse Opera. Momenteel is hij o.a. vaste dirigent/artistiek leider van kamerkoor VOX, repetitor bij Kempenkoor en werkzaam als assistent-dirigent bij het Koor van de Nationale Opera.

Meer informatie: https://www.operaballet.nl/ad-broeksteeg